Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft i odwieczny problem problemów...

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, nie chcę wyolbrzymiać ale 90% tematów wszędzie to

Mam problem...

Prymitywna gra, a zarazem bardzo rozbudowana, dająca duże możliwości, zajmująca skrawek miejsca na dysku, napisana w java.

A tyle problemów?

Czym to jest spowodowane ?

Gry jak GTA 4 i inne z piękną grafiką, nikt nie ma tylu problemów jak z Minecraft i jego działaniem, jak nie fps to co innego.

Czym to jest spowodowane ? kiedy się to zmieni?

Co powoduje takie problemy w tak ubogiej w grafikę grze ?

Dlaczego GTA 4 ludziom chodzi bez problemów na najwyższych wymaganiach a minecraft na tym samym sprzęcie tnie się jak cholera.

Ludzie o co kaman?

p.s

Sam mam niesamowite problemy z fps itd czytam poradniki robię formaty ale to nadal nie pomaga

Opublikowano

Głównym problemem jest to, że Java nie jest zbyt dobrą podstawą do robienia gier 3D. Java musi wykonywac więcej obliczeń co równa się większemu zapotrzebowaniu.

Opublikowano

Spróbuj przepisać Minecrafta z Javy na C++ przynajmniej, to będziesz bogiem. Na początku to była baaardzo "mała" gra, więc nie lagowała. Ale teraz są te systemy oświetlenia i inne pierdoły, więc Java nie wyrabia.

Opublikowano

Nie rozumiem po co pchać samolot do małego fiata skoro wiadomo że się nie zmieści ?

Jaki w tym sens ? zresztą przy tym co oni zarabiają jaki problem z przepisaniem ?

Opublikowano

Wiesz Ja przypuszczam że im się nie chce lub nie umieją.. Mam nadzieję że to się zmieni..

767b26711491d.png

Opublikowano

Jaki problem?Przepisać potrafią i co teraz mają całą grę zmieniać i 6,782,446 osób ma teraz od nowa kupić grę?Chyba prawie nikt nie chce od nowa 100 zł wydać na klocki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...